PHP-Nuke

januari 2nd, 2010

PHP-Nuke is een opensource-contentmanagementsysteem gemaakt door Francisco Burzi.

Men kan het zowel gebruiken voor een website op het internet als voor een lokale website op een intranet. Om PHP-Nuke te gebruiken heeft men een webserver nodig, waarop de scripttaal PHP en de relationele databasesoftware MySQL staan geïnstalleerd. Voor de nieuwste versie van PHP-Nuke moet worden betaald om de ontwikkeling van het programma te ondersteunen. De voorgaande versies zijn gratis. Bij PHP-Nuke zitten zeer veel talen bijgeleverd zodat het overal en door iedereen te gebruiken is. In PHP-Nuke zit ook de forumsoftware phpBB geïntegreerd.

De meest recente versie is versie 8.1 (betalend), versie 8.0 is momenteel de meest recente gratis versie. Sinds versie 7.7 bevat PHP-Nuke een WYSIWYG-editor voor alle informatievelden.

Voor de laatste versie van PHP-Nuke moet worden betaald, maar dit is alleen op de officiële site van PHP-Nuke. Versie 8.0 is op alle andere PHP-nuke-supportsites, zoals de officiële Nederlandse PHP-nuke-supportsite PHP-nuke Nederland, gratis te verkrijgen. Maar omdat deze versie niet stabiel is wordt er maar tot versie 7.6 support gegeven.

Laatste release

In de laatste release (versie 8.0) zijn drie grote vernieuwingen verschenen:
#Een compleet herwerkt administratiepaneel
#Een nieuwe Downloads- en Sections-module
#Meer CSS-classes verspreid over het hele systeem om thema’s meer invloed op de site te kunnen geven.

Externe links

Officiële homepage
Officiële Nederlandstalige support site

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/PHP-Nuke

Licentie: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/

Comments are closed.